O nas
Nasza oferta edukacyjna
Organizacja
Rekrutacja
Oświadczenie o dostępności
Żywienie dzieci
Dzień tygodnia
|
Jadłospis od 10.05.2021 r. do 14.05.2021 r. |
kcal |
Alergeny 1,3,4,7,10,12 Poniedziałek |
Śniadanie: chleb słonecznikowy z masłem (46g-143,3 kcal), polędwica sopocka (19g-31,5 kcal), ogórek kiszony (9g-1 kcal), kawa (250ml-48,88 kcal), jabłko (50g-22 kcal) | 246,68 kcal |
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami (250g-178 kcal), makaron z serem (150g-267,88 kcal), kompot wieloowocowy (250ml-30 kcal) | 475,88 kcal | |
Podwieczorek: weka z masłem (20g-92 kcal), pasta z makreli i jajek ze szczypiorkiem (20g-29 kcal), pomidor (8g-1 kcal), herbata z cytryną (150ml-14 kcal) | 136 kcal | |
Alergeny 1,3,6,7,10,12 Wtorek |
Śniadanie: chleb pszenny z masłem (45g-131,5 kcal), twarożek z miętą (25g-46,7kcal), kawa (250ml-48,88 kcal), papryka świeża (8g-2,5 kcal) | 229,58 kcal |
Obiad: zupa krem z soczewicy z grzankami (250g-98 kcal), filet z kurczaka (80g-139 kcal), ziemniaki (100g-104 kcal), surówka wielowarzywna (50g-41,6 kcal), kompot wieloowocowy (250ml-30 kcal) | 412,6 kcal | |
Podwieczorek: kisiel poziomkowy z jogurtem naturalnym (200g-28,98 kcal) | 28,98 kcal | |
Alergeny 1,3,6,7,10,12
Środa |
Śniadanie: chleb mleczny z masłem, (46g-143,3 kcal), pasta z wędliny i jajek ze szczypiorkiem (20g-45 kcal), sałatka zielona (1g-0,15 kcal), pomidorki koktajlowe (3g-0,48 kcal), kakao (250ml-98 kcal), kalarepa (8g-2,4 kcal) | 289 kcal |
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (250g-137 kcal), spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (250g-216 kcal), kompot wieloowocowy(250ml-30kcal) | 383 kcal | |
Podwieczorek: ciasto drożdżowe z kruszonką (70g-201 kcal), herbata z cytryną (150ml-14 kcal) | 215 kcal | |
Alergeny 1,3,6,7,10,12
Czwartek
|
Śniadanie: chleb pszenny z masłem (45g-131,5 kcal), ryż na mleku (150g-105 kcal), banan (50g-48 kcal) | 284,5 kcal |
Obiad: kasza manna na rosole (250g-102 kcal), kotlet mielony (80g-170kcal), ziemniaki (100g-104 kcal), kapusta młoda ze śmietaną (50g-35 kcal), kompot wieloowocowy (250 ml-30 kcal) | 436 kcal | |
Podwieczorek: arbuz (100g-35 kcal), chrupki kukurydziane (5g-19 kcal) | 54 kcal | |
Alergeny 1,3,4,7,10,12 Piątek |
Śniadanie: chleb wieloziarnisty z masłem (46g-143,3 kcal), pasta z makreli w pomidorach z białym serem (28g-30 kcal), kawa (250ml-48,88 kcal), papryka (8g-2,5 kcal) | 224,68 kcal |
Obiad: zupa koperkowa z makaronem (250g-109 kcal), ryż z musem jabłkowym (150g-234 kcal), kompot wieloowocowy (250ml-30 kcal) | 373 kcal | |
Podwieczorek: jogurt „Bakoma” (120g-85 kcal), ciasteczko zbożowe (5g-16 kcal) |
101 kcal |
UWAGA: Każda zupa gotowana jest na wywarze mięsno-warzywnym z dodatkiem zieleniny